Základná škola - Alapiskola, Školská 330, Jelenec

Prihlásenie
Novinky Kontakt Rozvrh Fotoalbum O škole Predmety Magyar Tagozat
  • Ekonomická olympiáda

    Aj tento školský rok sa naši žiaci 9. ročníkov zapojili do Ekonomickej olympiády pre základné školy, ktorého sa zúčastnilo viac ako 6000 žiakov z celého Slovenska. V rámci školského kola 3. miesto obsadil Oliver Kubička. O 2. miesto zabojoval Matej Gyepes a 1. miesto patrí Patrikovi Schimplovi, ktorý sa dostal aj do zoznamu 50 najúspešnejších riešiteľov Ekonomickej olympiády pre základné školy v Nitrianskom kraji, kde obsadil krásne 11. miesto. Žiakom srdečne gratulujeme k výsledku.

  • Prvý stupeň recituje!

    19. marca sa na našej škole uskutočnila recitačná súťaž žiakov prvého stupňa. Naši žiaci boli svedomito pripravení a podali výkony, ktoré sme ocenili knižnými odmenami.

  • Biologická olympiáda v Nitre

    18.3.2024 sa uskutočnilo krajské kolo Biologickej olympiády, na ktorom sa náš žiak 9.ročníka Patrik Schimpl umiestnil na 4.mieste. Gratulujeme.

  • Zápis do 1. ročníka

    sa bude konať v priestoroch základnej školy v dňoch:

    16. apríla 2024 (utorok) v čase od 14:00 do 17:00

    17. apríla 2024 (streda) v čase od 9:00 do 13:00

    Na zápise je žiadúca osobná účasť zákonného zástupcu a dieťaťa. Správnosť osobných údajov dieťaťa sa overuje nahliadnutím do rodného listu dieťaťa.

    Papierovú prihlášku je možné vyplniť a podať priamo na zápise alebo pred zápisom. Prihláška na stiahnutie: tlačivo 014 slov prípadne dvojjazyčne: tlačivo 014 slov+magy. Škola umožňuje aj vyplnenie prihlášky priamo na stránke školy elektronicky v systéme edupage, ktorú je možné následne vytlačiť a podpísať. 

    V prípade vyplnenia prihlášky elektronicky zákonní zástupcovia podpíšu prihlášku osobne v deň konania zápisu alebo priložia tlačivo s podpismi oboch zákonných zástupcov (príloha č. 3).

    V prípade, že zákonný zástupca dieťaťa nevie zabezpečiť podpis druhého zákonného zástupcu pre ťažko prekonateľnú prekážku, priloží k prihláške čestné vyhlásenie (príloha č. 4).

    V prípade, že sa zákonní zástupcovia dieťaťa dohodnú, že podania týkajúce sa výchovy a vzdelávania dieťaťa, o ktorých sa rozhoduje v správnom konaní bude podpisovať iba jeden zo zákonných zástupcov, priloží sa príslušné písomné vyhlásenie (príloha č. 5).

     

  • Prednáška s Doc. Peťkovou

    Marec je mesiacom knihy a pri tej príležitosti sme si do školy pozvali autorku mnohých kníh Doc. Ing. V. Peťkovú, PhD. Žiaci sa dozvedeli mnoho zaujímavých informácií o našom regióne. Pani autorka ich pochválila za aktívne počúvanie a niektorí boli odmenení knihou.

  • Zmena školského autobusu v deň Testovania 9 - v stredu 20.3.2024

    Zmena sa týka iba detí z Kolíňan, ktoré pôjdu spolu s deťmi zo Žirian. Ráno pôjde autobus zo zastávky Kolíňany - konečná o 7:05, Ihrisko 7:06, Brath 7:07, ZŠ 7:08 . Zo školy pôjde autobus do Kolíňan rovnako ako do Žirian o 13:45. 

  • Venujte nášmu rodičovskému združeniu 2%

    Ďakujeme všetkým, ktorí sa rozhodli venovať nám svoje 2% z dane.

    Bližšie informácie TU.

  • Voľno žiakom 5.-8. ročníka s VJS

    Oznamujeme Vám, že žiakom  5. - 8.  ročníka s VJS  bude dňa 20. marca 2024 udelené voľno riaditeľom školy. Voľno sa udeľuje v zmysle §150 ods. 5 školského zákona zo závažného organizačného dôvodu, ktorým je zabezpečenie testovania 9 2024.

  • Voľné pracovné miesto

    Učiteľ(ka) pre 2. stupeň s aprobáciou: Matematika 

    Úväzok: 100%, dátum nástupu: 1.9.2024

    Požiadavky: Vzdelanie podľa Zákona č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch v znení neskorších predpisov a Vyhlášky MŠVVsŠ SR 1/2020 Z. z.

    Ďalšie požiadavky: Práca v prostredí Edupage, office, internet, vzdelávacie aplikácie

    Ponuky posielať na: zsjelenec@zsjelenec.sk

  • Udelenie voľna žiakom vo štvrtok 22.2.2024

    Oznamujeme Vám, že v zmysle §150, ods. 5 školského zákona bude dňa 22. februára 2024 žiakom našej školy udelené voľno riaditeľom školy. Voľno sa udeľuje zo závažných organizačných a prevádzkových dôvodov. Týmto dôvodom je prerušenie dodávky vody z technických príčin v obci Jelenec dňa 22. 02. 2024 od 8:00 do 12:00 hod.

  • Fašiangy v ŠKD

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Fašiangy v ŠKD.

  • Karneval

    Fašiangy, symbol veselosti, zábavy a hodovania. Každoročne patrí karnevalu jeden z fašiangových dní aj v našej škole. Do školy zavítali rôzne rozprávkové bytosti - víly, princezné, kovboji, vojaci a veľa iných masiek s rozžiarenými očkami. Príjemná atmosféra nechýbala ani tento rok a o zábavu sa postarali animátori. Zábavné súťaže striedali tanečné kolá, masky tancovali a bavili sa. Odmenou bola konfetová show.

  • Fašiangový ples sa konať nebude

    Rodičovské združenie pri Základnej škole týmto s ľútosťou oznamuje, že kvôli malému záujmu sa fašiangový ples plánovaný na 3.2.2024 nebude konať.

    Pri malom počte predaných vstupeniek nie je možné pokryť náklady na organizovanie plesu. Zaplatené vstupné Vám bude vrátené. Vstupenky môžete vrátiť v škole v kancelárii č. 5 v pavilóne A. Za zakúpené sponzorské lístky Vám vrátia peniaze triedni učitelia, no ak sa rozhodnete ponechať nám peniaze za sponzorské lístky, tak to s vďačnosťou uvítame, keďže každoročný výťažok z plesu bude v pokladni rodičovského združenia chýbať.

  • Triedne schôdzky oboch rodičovských združení

    sa budú konať dňa 18.1.2024 (vo štvrtok) formou individuálnych konzultácií v čase od 15:30 do 17:30.

  • Veselé Vianoce a šťastný Nový rok

    Pokojné sviatky a veľa zdravia a šťastia v roku 2024 želáme našim žiakom, ich rodičom a zamestnancom školy.

  • FYZIKÁLNA SHOW

    19.12.2023 sa žiaci 9.B zúčastnili fyzikálnej show na UKF Nitra, katedre fyziky, kde sme videli množstvo zaujímavých pokusov z fyziky aj chémie. Každoročne ich organizuje a vedie Ľubomíra Valovičová, ktorá získala Cenu za vedu a techniku 2022 v kategórii Popularizátor vedy.

     

  • Lyžiarsky kurz

    Žiaci ôsmeho a deviateho ročníka sa zúčastnili lyžiarskeho kurzu.

  • Mikuláš na 1. stupni
  • V deň sv. Mikuláša...

    neučí sa, neskúša sa..., ale žiaci našej školy si predsa len našli spôsob ako sa aj v tento deň naučiť niečo nového. Ráno sa žiaci 2. stupňa vzdelávali formou anglicko – slovenského divadelného predstavenia a po návrate do priestorov školy panovala sviatočná nálada a všetci sa tešili na príchod sv. Mikuláša. Mikuláš spolu s anjelmi a čertmi postupne navštevoval všetky triedy, aby obdaroval všetkých sladkým darčekom.

  • Exkurzia vo hvezdárni

    Dňa 4.12. sme sa so štvrtákmi vybrali na exkurziu do Krajskej hvezdárne a planetária M. Hella v Žiari nad Hronom. Začali sme interaktívnym výkladom o slnečnej sústave v UFO sále, nasledovala prednáška o vesmíre, planétach a iných vesmírnych telesách. Na záver žiaci pozorovali oblohu astronomickou technikou. Program bol pre žiakov zaujímavý a poučný.

strana: