Základná škola - Alapiskola, Školská 330, Jelenec

Prihlásenie
Novinky Kontakt Rozvrh Fotoalbum O škole Predmety Magyar Tagozat
  • Fašiangy v ŠKD

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Fašiangy v ŠKD.

  • Karneval

    Fašiangy, symbol veselosti, zábavy a hodovania. Každoročne patrí karnevalu jeden z fašiangových dní aj v našej škole. Do školy zavítali rôzne rozprávkové bytosti - víly, princezné, kovboji, vojaci a veľa iných masiek s rozžiarenými očkami. Príjemná atmosféra nechýbala ani tento rok a o zábavu sa postarali animátori. Zábavné súťaže striedali tanečné kolá, masky tancovali a bavili sa. Odmenou bola konfetová show.

  • Fašiangový ples sa konať nebude

    Rodičovské združenie pri Základnej škole týmto s ľútosťou oznamuje, že kvôli malému záujmu sa fašiangový ples plánovaný na 3.2.2024 nebude konať.

    Pri malom počte predaných vstupeniek nie je možné pokryť náklady na organizovanie plesu. Zaplatené vstupné Vám bude vrátené. Vstupenky môžete vrátiť v škole v kancelárii č. 5 v pavilóne A. Za zakúpené sponzorské lístky Vám vrátia peniaze triedni učitelia, no ak sa rozhodnete ponechať nám peniaze za sponzorské lístky, tak to s vďačnosťou uvítame, keďže každoročný výťažok z plesu bude v pokladni rodičovského združenia chýbať.

  • Triedne schôdzky oboch rodičovských združení

    sa budú konať dňa 18.1.2024 (vo štvrtok) formou individuálnych konzultácií v čase od 15:30 do 17:30.

  • Veselé Vianoce a šťastný Nový rok

    Pokojné sviatky a veľa zdravia a šťastia v roku 2024 želáme našim žiakom, ich rodičom a zamestnancom školy.

  • FYZIKÁLNA SHOW

    19.12.2023 sa žiaci 9.B zúčastnili fyzikálnej show na UKF Nitra, katedre fyziky, kde sme videli množstvo zaujímavých pokusov z fyziky aj chémie. Každoročne ich organizuje a vedie Ľubomíra Valovičová, ktorá získala Cenu za vedu a techniku 2022 v kategórii Popularizátor vedy.

     

  • Lyžiarsky kurz

    Žiaci ôsmeho a deviateho ročníka sa zúčastnili lyžiarskeho kurzu.

  • Mikuláš na 1. stupni
  • V deň sv. Mikuláša...

    neučí sa, neskúša sa..., ale žiaci našej školy si predsa len našli spôsob ako sa aj v tento deň naučiť niečo nového. Ráno sa žiaci 2. stupňa vzdelávali formou anglicko – slovenského divadelného predstavenia a po návrate do priestorov školy panovala sviatočná nálada a všetci sa tešili na príchod sv. Mikuláša. Mikuláš spolu s anjelmi a čertmi postupne navštevoval všetky triedy, aby obdaroval všetkých sladkým darčekom.

  • Exkurzia vo hvezdárni

    Dňa 4.12. sme sa so štvrtákmi vybrali na exkurziu do Krajskej hvezdárne a planetária M. Hella v Žiari nad Hronom. Začali sme interaktívnym výkladom o slnečnej sústave v UFO sále, nasledovala prednáška o vesmíre, planétach a iných vesmírnych telesách. Na záver žiaci pozorovali oblohu astronomickou technikou. Program bol pre žiakov zaujímavý a poučný.

  • Literárna súťaž

    Kristínka Lalíková dosiahla v novembri ďalší výrazný úspech. Po krásnom výsledku z nemeckého jazyka prekvapila popredným umiestnením aj v krajskej literárnej súťaži organizovanej CVČ v Nitre pod názvom Svet patrí mladým, kde sa prezentovala krásnou poviedkou na tému Keď sa sny stávajú skutočnosťou. Ako vidno, plnia sa aj Kristínkine sny. Srdečne blahoželáme.

  • Prednes prózy

    Dňa 24. 11. 2023 sa konala v CVČ v Nitre súťaž v prednese poézie a prózy v nemeckom jazyku. Žiačka našej školy Kristína Lalíková z 8.a sa umiestnila v prednese prózy na 2. mieste. Gratulujeme.

  • NÁBOJ JUNIOR

    Naši žiaci deviateho ročníka dosiahli fantastický výkon, 1. miesto v matematicko - fyzikálnej súťaži Náboj Junior. Súťažilo 25 základných škôl a gymnázií nitrianskeho kraja. Gratulujeme

      

  • Hrady a zámky podľa štvrtákov

    Šikovní štvrtáci vyrábali projekty z vlastivedy na tému: "Môj obľúbený hrad, zámok."Je vidieť, že žiakov téma zaujala a vytvorili krásne projekty podľa vlastnej fantázie. Svoje výtvory prezentovali aj v triede pred spolužiakmi.

  • Deň pozdravov

    Na 21. novembra pripadá svetový deň pozdravov.

    Je to krásna príležitosť uvedomiť si dôležitosť a význam pozdravov. Zdravíť sa nie je len pekný zvyk, ktorý nás naučili rodičia, škola, spoločnosť. Pozdravom si môžeme navzájom zlepšiť náladu, budovať vzájomné vzťahy. Zdraviť sa je spôsob, ako sa priblížiť k druhým ľuďom, spoznať ich lepšie a zdieľať s nimi radosť zo života. Zdraviť sa je spôsob, ako sa cítiť dobre a robiť dobre. Preto všetkým želáme, aby ste sa dnes a každý deň pozdravovali s láskou a úsmevom. Dobrý deň, deti, dobrý deň, kolegovia, dobrý deň, rodičia.

  • Jesenné nástenky

    V mesiaci október si žiaci vyzdobili nástenky v triedach jesenými námetmi. Porota zložená zo žiakov vybrala 5 najkrajšich.

  • Zber papiera

    Tento rok sa do zberu papiera zapojilo 138 žiakov a nazbierali spolu približne 17 300 kilogramov papiera. Všetkým zberačom a ich rodičom či starým rodičom, ktorí pomohli, veľmi pekne ďakujeme. Rovnako aj všetkým učiteľom, ktorí boli nápomocní pri zbere a aj sa ho aktívne zúčastnili a tým pomohli svojej triede nazbierať viac papiera. Vďaka patrí aj všetkým žiakom, ktorí pri zbere asistovali, bez pomoci ktorých by to nešlo.

  • Divadelné predstavenie Hlava v hlave

    Dňa 13.11. sa žiaci 2. a 3. ročníka zúčastnili divadelného predstavenia Hlava v hlave, v Starom divadle Karola Spišáka v Nitre. Dozvedeli sme sa čo - to o ľudských hlavách, vďaka ktorým vidíme, počujeme, cítime, jeme, snívame, myslíme, vnímame….. Žiaci boli priamo vtiahnutí do deja a spolupracovali pri bádaní. Predstavenie sa všetkým páčilo, čo dali najavo veľkým potleskom.

  • Šach

    3.11.2023 sme sa zapojili do Majstrovstiev okresu v zrýchlenom šachu žiakov a žiačok ZŠ v Nitre. Zišli sa najšikovnejší šachisti a zaplnili veľkú sálu v CVČ DOMINO, aby ukázali svoje schopnosti na šachovom poli. Našu školu reprezentovali žiaci 8.B triedy. O ďalších šachových súťažiach sa môžete informovať u p. uč. Mgr. Schimplovej, ktorá vedie šachový krúžok na našej škole. Záujemci sa môžu prihlásiť aj na školský šachový turnaj.

  • Záložka do knihy spája školy

    Aj tento rok sme sa zapojili do projektu Záložka do knihy spája školy. Žiaci 2.- 8. ročníka vytvorili takmer 400 záložiek, ktorými sme potešili deti z českého Litvínova.

     

strana: