Základná škola - Alapiskola, Školská 330, Jelenec

Prihlásenie
Novinky Kontakt Rozvrh Fotoalbum O škole Predmety Magyar Tagozat
  • Ďakujeme

    Rodičovské združenie spolu so základnou školou týmto vyjadrujú svoje úprimné poďakovanie za podporu školy všetkým štedrým sponzorom a tiež každému, kto sa zúčastnil fašiangového plesu alebo pomáhal pri jeho príprave a priebehu. 

  • Pripomíname vodičom motorových vozidiel

    Pripomíname vodičom, že do areálu školy je vjazd zakázaný. Ďakujeme, že ho rešpektujete.

    Výnimku majú iba zamestnanci školy a zásobovanie. 

  • Triedne schôdzky rodičovského združenia

    Vážení rodičia, Rodičovské združenie pri Základnej škole Vás pozýva na triedne schôdzky, ktoré sa uskutočnia vo štvrtok 19. 1. 2023 v čase od 15:30 do 17:30 formou individuálnych konzultácií s triednymi učiteľmi.

  • Deň jablka - 21. október

    alebo aj "Deň pôvodných odrôd jabĺk" je inšpirovaný britským Apple Day, ktorý sa oslavuje od roku 1991. Tento deň je každoročnou oslavou jabĺk a sadov. Poukazuje na rozmanitosť odrôd jabĺk v jednotlivých lokalitách a cieľom je uznanie a udržiavanie ich prínosu pre miestne bohatstvo. V škole tento deň využívame na výchovu k zdravej životospráve a podporujeme rôznymi aktivitami najmä na hodinách výchovných predmetov. V tento deň môžu napríklad žiaci priniesť na ochutnanie svojim spolužiakom jabĺčko zo svojej záhradky.

  • Informačný leták o rizikách pre deti, rodičov a učiteľov

    Ministerstvo kultúry SR v spolupráci s Národným koordinačným strediskom pre riešenie problematiky násilia na deťoch pri Ministerstve práce, sociálnych vecí a rodiny SR vydalo nasledujúci leták, ktorý je určený pre deti, ich rodičov a učiteľov, ale aj pre všetkých, ktorí s deťmi a mládežou pracujú. Jeho cieľom je zvýšenie informovanosti o možných rizikách nevhodného ovplyvňovania detí a mládeže svetonázorovými skupinami, resp. o rizikách pôsobenia negatívnych spirituálnych spoločenstiev na deti a mládež, a zároveň poskytovanie informácií o možnostiach pomoci a príslušné kontakty. Leták je prístupný aj v jazykoch národnostných menšín Letak_SK.pdf Letak_HU.pdf Letak_UA.pdf Letak_Romsky.pdf


  • Výstava tekvičiek

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Výstava tekvičiek .

    Potešte sa krásnymi jesennými výtvormi našich žiakov.

  • Tradičná výstava tekvičiek v stredu 5. 10. 2022

    Milí žiaci a rodičia, v tomto čase zvykneme skrášľovať priestory našej školy nádhernými výtvormi z tekvíc a tekvičiek, ktoré do školy prinášajú žiaci a ich rodičia. Aj tento rok sa tešíme, že sa zúčastníte na tejto milej výstavke a prinesiete svoje tekvičky do školy pre radosť všetkých. Môžu to byť tekvičky, ktorým dala svoj zvláštny tvar príroda alebo to môžu byť vaše šikovné ruky a rôzne nápady, ktoré z obyčajnej tekvice spravia neobyčajnú. Najoriginálnejšie výtvory budú vyhodnotené.

    Kto sa chce zúčastniť, môže svoju tekvičku priniesť vo stredu 5. 10. 2022 ráno pred vyučovaním.

  • Biela pastelka

    Milí rodičia, žiaci a zamestnanci, ak chcete do zbierky Biela pastelka prispieť, máte možnosť dať svojim deťom zopár drobných, aby sa mohli na zbierke zúčastniť. Pokladnička verejnej zbierky bude na škole k dispozícii v piatok 23. septembra.

    Biela pastelka je verejná zbierka, ktorá aj vďaka vašej pomoci zlepšuje životy tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii. Cieľom zbierky je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. Výnos Bielej pastelky je každoročne použitý na poskytovanie sociálneho poradenstva a sociálnej rehabilitácie, teda na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života. Biela pastelka patrí medzi 10 najväčších zbierok na Slovensku.

  • Ospravedlnenka - tlačivo pre lekára

    je v záložke "na stiahnutie"

  • ŠkVP
    31. 8. 2022

    Aktualizovali sme modul ŠkVP

  • Žiadosť do ŠKD

    ŠKD pre žiakov 1. stupňa bude v prevádzke od 6. septembra 2022. Žiadosti o prijatie žiaka do ŠKD je potrebné odovzdať v písomnej forme triednym učiteľkám alebo vychovavateľkám najneskôr 6. septembra 2022. 

    Žiadosť do ŠKD na stiahnutie tu: Ziadost_do_SKD.pdf 

  • Opatrenia v súvislosti s koronou v šk. roku 2022/23
  • Zápis na odber stravy v ŠJ pre žiakov

    Žiaci sa môžu stravovať v ŠJ od utorka 6. septembra 2022. Na stravu je potrebné prihlásiť sa prostredníctvom zápisného lístka, ktorý si môžete stianuť tu: Zapisny_listok_2022.pdf.

    Na stravu je potrebné sa prihlásiť 24h vopred. 

    Upozorňujeme, že výška stravného bola rozhodnutím zriaďovateľa zmenená. Presná výška stravného je uvedená v zápisnom lístku, rovnako aj spôsob prihlasovania a odhlasovania zo stravy. 

  • Slávnostné otvorenie nového školského roka

    bude v pondelok 5. 9. 2022 o 8:40. Predpokladané ukončenie: 9:30.

    Školský autobus v prvý deň nepôjde podľa bežného CP!

    V prvý deň (5. 9. 2022) pôjde šk. autobus do školy nasledovne: Žirany - žel. stanica 7:30, Kolíňany - konečná 7:50, Kostoľany p. Tr. - pomník 8:12

    Späť pôjde: Do Žirian 9:35,  do Kolíňan o 10:00 a do Kostolian p.Tr. o 10:20 (časy zo školy sú približné)

    Od 6. septembra bude chodiť podľa pravidelného CP zverejneného nižšie.

     

     

  • Cestovný poriadok šk. autobusu na šk. rok 2022/23

    je zverejnený v záložke "školský autobus"

    školský autobus

  • Učebné pomôcky
    16. 8. 2022

    Aktualizovali sme modul Učebné pomôcky

  • Zmena organizácie vyučovania pred koncom školského roka

    Od 23.6.2022 (vrátane) do 29.6.2022 (vrátane) bude vyučovanie končiť 5. vyučovacou hodinou.

    Školský autobus zo školy bude v uvedenom období chodiť o 50 min skôr ako zvyčajne.

    Posledný školský deň - štvrtok 30.6.2022:

    Ráno do školy pôjde šk. autobus podľa CP a zo školy pôjde nasledovne: Kostoľany p. T. 9:30, Kolíňany 10:00, Žirany 10:20

    Slávnostné vyhodnotenie šk. roka bude v exteriéri a následné odovzdávanie vysvedčení v triedach: 8:00 – 9:30

  • Demokratické a inkluzívne školské prostredie pre všetkých

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Demokratické a inkluzívne školské prostredie pre všetkých.

    Nedávno sme  informovali o zapojení školy do projektu Slovenskej akadémie „Demokratické a inkluzívne školské prostredie pre všetkých“. V mesiaci apríl, máj sme  zrealizovali „Deň tradícií", kde sme chceli žiakom pripomenúť a ukázať nielen tradície Slovákov, ale aj národností, ktoré na Slovensku žijú. Aj na našej škole máme žiakov rôznych národností. V krátkom programe vystúpili naši žiaci, ktorí sa svojim splužiakom predstavili vo svojom rodnom jazyku. Vypočuli sme si básne a piesne v podaní našich žiakov v maďarskom, ukrajinskom, rómskom a samozrejme aj v slovenskom jazyku. Ďalšou aktivitou bol aj celoškolský kvíz „Olympiáda ľudských práv“, ktorého sa zúčastnili žiaci 7.-9.ročníkov zo slovenského i maďarského oddelenia, kde si žiaci overili a porovnali svoje vedomosti z tejto oblasti. Pani učiteľky na výchovných predmetoch zrealizovali hravé aktivity, ktorých hlavným cieľom bolo zvýšenie povedomia o ľudských právach u žiakov s využitím inovatívnych foriem vzdelávania (zážitkového učenia).

  • Voľno pre žiakov 6. - 9. ročníka z dôvodu konania Testovania 5

    Oznamujeme Vám, že v zmysle §150, ods. 5 školského zákona bude dňa 18. mája 2022 (streda) žiakom  6. - 9.  ročníka (VJS aj VJM) udelené voľno riaditeľom školy. Voľno sa udeľuje zo závažných organizačných dôvodov - zabezpečenie testovania 5 2022.

  • Sadenie stromčekov počas Dňa Zeme

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Sadenie stromčekov počas Dňa Zeme.

    Počas Dňa Zeme pribudli v areáli školy ďalšie stromčeky, ktoré starostlivo zasadili naši žiaci. 

strana: