Základná škola - Alapiskola, Školská 330, Jelenec

Prihlásenie
Novinky Kontakt Rozvrh Fotoalbum O škole Predmety Magyar Tagozat
  • Výlet Smolenice- prvý ročník

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Výlet Smolenice- prvý ročník.

    S našimi prvákmi sme sa vybrali na výlet do Smoleníc. Prezreli sme si Smolenický zámok, kde sme navštívili aj tú najvyššiu vežu a výhľad sa páčil naozaj každému. Po prehliadke zámku sme navštívili aj Včelársku záhradu, kde sme sa dozvedeli veľa nových a zaujímavých informácií o včelách a deti si vyrobili sviečky. Nakoniec sme si nakúpili suveníry a vyrazili domov.

  • Výlet Megyer (Maďarsko)

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Výlet Megyer (Maďarsko).

    Tento rok sme sa - druháci, tretiaci, štvrtáci- vybrali na výlet do dedinky Megyer v Maďarsku. Cesta bola síce dlhá, ale stála za to. Dedinkou nás sprevádzal kúzelník, ktorý rozumel hadej reči :). Privítala nás rozprávka Soľ nad zlato. Po dobrom obede sme putovali po rozprávkových domčekoch. Posilnení olovrantom sme sa vybrali domov so skvelými zážitkami.

  • Stravovanie v ŠJ od septembra 2023 - platí aj pre budúcich prvákov a nových piatakov

    Na stravovanie s dotáciou sa treba prihlásiť do 30.6.2023. Všetky informácie, potrebnú návratku a prihlášku nájdete v záložke Na stiahnutie.

  • Zber papiera bude až na jeseň

    Zber papiera sa musí tento rok presunúť až na jeseň z dôvodu mimoriadne nízkej výkupnej ceny. Veríme, že sa situácia zlepší a na jeseň budeme môcť túto tradičnú environmentálnu akciu uskutočniť. 

  • Škola v prírode

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Škola v prírode.

    Naši štvrtáci si prvý májový týždeň užili školu v prírode v prostredí krásneho horského hotela Bartoška. Navštívili sme Národný park Nízke Tatry, našli prameň Bartoška, opekali si a absolvovali množstvo zaujímavých hier aktivít. Posledný deň výletu sme navštívili banskú štôlňu Andrej a Kremnicu, odkiaľ sme si odniesli veľa nezabudnuteľných zážitkov.

  • Nadácia Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV)

    pomáha mladým športovcom do 18 rokov na ceste za splnením ich snov a prerozdelí medzi nich v rámci grantového programu Ukáž sa! tisíce eur. Ambasádorom programu je hokejista Juraj Slafkovský.

    Informácie tu.

  • Voľno pre žiakov školy dňa 16. 5. 2023

    Oznamujeme Vám, že v zmysle §150 ods. 5 školského zákona bude dňa 16. mája 2023 (utorok) žiakom našej školy udelené voľno riaditeľom školy. 

    Voľno sa udeľuje zo závažných organizačných a prevádzkových dôvodov. Týmto dôvodom je prerušenie dodávky vody dňa 16. mája 2023 v čase 8:00 – 13:00.

  • Liga proti rakovine

    Ďakuje našej základnej škole za pomoc pri zbierke Dňa narcisov. Do našich dvoch pokladničiek sa vyzbierala krásna suma 608,50 €.

    Všetkým, ktorí prispeli, srdečne ďakujeme. 

    Peňažný dar získaný zbierkou prispeje k boju proti tomuto zákernému ochoreniu. 

  • Jarná tvorba v ŠKD

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Jarná tvorba v ŠKD.

  • Tvorivé dielne

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Tvorivé dielne.

  • Deň Zeme

    Deň Zeme je deň venovaný Zemi, ktorý sa každoročne koná 22. apríla. Keďže tento rok pripadá na sobotu, tak aktivity, ktorými si žiaci pripomenú dôležitosť ochrany životného prostredia sa budú konať v piatok 21.4.2023. Zber papiera (napriek tomu, že v areáli sa v týchto dňoch objaví kontajner) bude tento rok posunutý na neskorší termín (máj, jún), ktorý upresníme neskôr.

    Deň Zeme vznikol ako reakcia na rozsiahle poškodzovanie životného prostredia. Tento deň sa začal oslavovať od roku 1970. Jeho cieľom je pripomenutie si našej závislosti na cenných daroch poskytovaných Zemou. Je potreba si uvedomiť, že zemské zdroje nie sú nevyčerpateľné, a preto sa treba venovať otázkam životného prostredia a prostredníctvom spoločného celosvetového úsilia chrániť jej poklady pre budúce generácie ľudí a ostatných tvorov žijúcich na Zemi.

  • Deň narcisov

    sa uskutoční 20. apríla 2023. Naša škola sa do tejto peknej tradície aj v tomto roku zapojí. Žiaci, zamestnanci školy aj obyvatelia obce budú mať možnosť prispieť do pokladničiek verejnej zbierky počas dopoludňajších hodín.

  • Školský autobus v stredu 22.3.2023 (v deň Testovania-9)

    bude mať upravený odchod zo školy nasledovne:

    Smer: Kolíňany, Žirany 13:15

    Smer: Neverice, Ladice, Kostoľany p. Tr. 13:45

  • Zápis do 1. ročníka sa bude konať v dňoch:

    4.4.2023 (utorok) v čase od 14:00 do 17:00

    5.4.2023 (streda) v čase od 9:00 do 13:00

    K zápisu je potrebné vyplniť prihlášku na tlačive vydanom ministerstvom školstva a podpísať oboma rodičmi. Kvôli overeniu údajov nezabudnite na zápis priniesť k nahliadnutiu rodný list dieťaťa. 

    Papierová prihláška k dispozícii tu: Prihlaska.pdf * Prihlaska(slov_mad).pdf * Prihlaska(slov_ukraj).pdf (prosíme podpísať oboma rodičmi).

    Odporúčame vyplniť elektronickú prihlášku v záložke "Zápis do 1. ročníka", následne je potrebné na zápis priniesť povinnú Prilohu_c._3 k takejto prihláške.

     

  • Podrobné informácie k zápisu do 1. ročníka
  • Obmedzenie dopravy aj v pondelok

    V Kolíňanoch bude doprava obmedzená pravdepodobne aj v pondelok. Tomu bude prispôsobený aj školský autobus. Prosím, sledujte oznamy obce. 

  • Obmedzená doprava v Kolíňanoch

    Školský autobus kvôli prácam na ceste v Kolíňanoch 9.3.2023 (štvrtok) a pravdepodobne aj v piatok nepôjde na zastávky "pri ihrisku" a "konečná". Sledujte, prosím, oznamy starostu obce. 

  • Voľno počas Testovania 9 pre žiakov 5.-8. roč. s VJS.

    Oznamujeme Vám, že v zmysle §150 ods. 5 školského zákona bude dňa 22. marca 2023 žiakom  5. - 8.  ročníka s VJS udelené voľno riaditeľom školy. Voľno sa udeľuje zo závažných organizačných dôvodov. Týmto dôvodom je zabezpečenie testovania 9 2023.

  • Testovanie 9 2023

    sa uskutoční:

    22. marca 2023 (streda) z predmetov matematika (MAT), slovenský jazyk a literatúra (SJL), maďarský jazyk a literatúra (MJL),

    23. marca 2023 (štvrtok) z predmetu slovenský jazyk a slovenská literatúra (SJSL)

    Viac informácií: Zakladne_informacie_T9_2023.pdf​​​​​​​

  • Reflexné prvky - bezpečne do školy

    Počas zimných dní chodia deti do školy po tme. Premávka na cestách je stále hustejšia. V záujme bezpečnosti pripomíname rodičom a deťom, že zákon o cestnej premávke ukladá chodcom za zníženej viditeľnosti povinnosť používať reflexné prvky. 

    "Za zníženej viditeľnosti musí mať chodec idúci po krajnici alebo po okraji vozovky na sebe viditeľne umiestnené reflexné prvky alebo oblečený reflexný bezpečnostný odev."

strana: